Seks. Of juist geen seks.

Ik doe er niet meer aan. Seks. Wel jaren gedaan hoor, maar ik vind (en vond) er eerlijk gezegd niks aan. Ik hou niet van vieze geurtjes, ik hou niet van zweten en ik hou niet van naakt (niet bij mezelf en niet bij anderen), en dan wordt het moeilijk om echt seks te hebben. En ik heb het ook niet nodig, dat speelt natuurlijk ook mee. Maar als je dat op je 46ste zegt, dan krijg je toch rare blikken. En opmerkingen als “oh als je straks weer echt een leuke tegenkomt…” Nou ja, daar ga ik niet op zitten wachten hoor!

Voor mij was seks altijd een middel om mensen aan me te binden. Ik had als tiener geen vriendjes, mijn eerste keer was een one-night-stand. Ik gaf seks en in ruil daarvoor wilde ik aandacht, wilde ik gezien worden. Het was ook geen ding dat ik met mijn hart deed, ik deed het vooral met mijn hoofd, heel berekenend. Ik leerde de Kamasutra uit mijn hoofd, ik keek porno, ik voerde hele Cirque-du-Soleil-shows op in bed, en bedacht dat als ik maar goed was in seks, ik dan vast wel geliefd zou worden.

Maar zo werkt dat natuurlijk niet. In een gezonde relatie is seks het natuurlijke gevolg van een soort van liefde. En daar liep het bij mij al spaak. Want ik dacht: eerst seks, dan liefde. En kennelijk denken die partners dan “nou, die is vrijpostig, die kan ik thuis niet aan mijn moeder voorstellen hoor!”

Ruim twintig jaar heb ik me zeer promiscue door het leven heen geslagen, in de hoop dat er uiteindelijk eentje zou blijven plakken. Maar nee. En misschien is dat maar goed ook, want tegenwoordig staat mijn hoofd helemaal niet naar lichamelijk contact. Ik ben die jaren niet zonder een beetje psychische schade doorgekomen. Het grootste probleem was dat ik mezelf altijd nogal wat moed moest indrinken.En dan was ik ‘Nous de sekspoes’. Maar als ik dan daarna een date had met zo’n vent, dan was ik nuchter en was ik ineens ‘Nous de frigide kenau’. En dat snapten die mannen dan niet, en dan gingen ze toch graaien en doen, en dan moest ik die mannen buiten zetten enzo… Pfff, ik heb wat dingen meegemaakt hoor!

Mijn weerzin tegen seks is de grootste belemmering in het zoeken naar een relatie van eender welke aard dan ook. Want uiteindelijk moet er toch een bepaald soort fysiek contact komen, en dan moet ik zeggen dat ik dat niet wil.Ik sluit niet uit dat ik het nooit meer wil. Maar op dit moment, als ik eraan denk dat ik met iemand seks moet hebben, dan krijg ik de rillingen over mijn rug. En dus schrijf ik nu een eerlijk blogje: seks…nee, dank je.  blog-foto

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to Seks. Of juist geen seks.

 1. miek van putten says:

  Jij bent in alles zeer open en duidelijk, dus waarom niet als t sex (jouw sex) aangaat , Ben trots op je .xx

 2. Hilde says:

  Fijn Nous! Ach, wordt soms zo overschat dat uitwisselen van lichaamsvocht! En je weet, ik snap je!

 3. Mirjam Giphart says:

  Wauw! wat ongemeen dapper om zo open over dit onderwerp te bloggen! Ontroerend. herkenbaar voor een deel. ik voel me ineens een stuk minder alleen! Dank! Knuf!

 4. Pingback: Droomman | Aspergers, a journey of discovery…

 5. Naima says:

  Altijd open en eerlijk! Just got to love you! 😘

 6. Pingback: Iets over seks, liefde en leven … autisme en seksualiteit – Tistje

 7. Pingback: Seksualiteit en autisme: de sociale valkuilen | Aspergers, a journey of discovery…

 8. liefdeskruiden says:

  Seks of geen seks is helemaal aan jou. Zou de volgorde eerst relatie en dan pas seks dus toch de beste zijn?

 9. Pingback: Openheid: wat deel ik wel, wat deel ik niet? | Aspergers, a journey of discovery…

 10. Pingback: Me too? Me too… | Nouske gaat haar eigen gang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s