Ik heb een mening – over ‘the Good Doctor’ #autismeblog

Zoals de titel al zegt: ik heb er weer eentje, een uitgesproken mening. Dit keer over een tv-programma, ‘The Good Doctor’. Korte samenvatting: briljante autistische chirurg (savantisme) met vrij weinig sociale vaardigheden komt als specialist-in-opleiding bij een ziekenhuis werken.

Eerlijk is eerlijk: ik heb met moeite de eerste aflevering uitgezeten. Ik vond het prachtig hoe hij een broertje had dat voor hem opkwam, maar verder vond ik het gewoon niet geloofwaardig. Ik herkende heus wel dingen (totale paniek als hij niet kan doen wat hij voor ogen had), maar het was echt wel een ver-van-mijn-bed-show. Zo onaangepast, ik vond het totaal niet geloofwaardig dat een arts met zó weinig sociale mogelijkheden ergens aan de slag zou kunnen.

Op fora in de VS wordt er, ook door artsen, veel over dit programma geschreven, en hoewel ze allemaal vinden dat aandacht voor autisme, met name hoog-functionerend autisme, wenselijk is, zijn ze er unaniem over eens dat het niet heel authentiek is.

Dus, mijn mening: ik vind er niks aan. Vast vermakelijk voor mensen zonder autisme, maar ik zit toch de hele tijd te denken “zegt er nou niemand dat ie effe gewoon normaal moet doen?” (Dat hebben ze vroeger namelijk heeeel vaak tegen mij gezegd, en op een gegeven moment ben ik dat dan maar gaan doen… 😉

Tot zo ver mijn mening. Die echt helemaal niet overeen hoeft te komen met die van jou hoor! 🙂

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Ik heb een mening – over ‘the Good Doctor’ #autismeblog

  1. Ben Autiman says:

    Wat vooral interessant is aan deze is hoe mensen reageren op autisme…zeer divers, met vooroordelen maar ook toch verwondert…dat maakt het voor mij wel een leuke serie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s