Wandelen met de hondjes

(dit verhaal werd in de aanloop naar de autismeweek al gepubliceerd als een Twitter-draadje door @jouwvertaler)

Omdat het bijna is, even een persoonlijk verhaaltje (hoef je verder niks mee, ter leeringh ende vermaeck). Als je mij ontmoet, denk je ‘grappig mens, beetje luidruchtig, maar verder wel sociaal enzo’. Maar dat sociale kost energie. Energie die ik niet altijd heb.

Ik heb twee honden. Allebei 12 jaar, dus ik heb ze al 12 jaar. Toen hondje 1 kwam, heb ik een hondentoilet in de tuin gemaakt, want ik kan gewoon niet elke dag 5 keer met de hond(en) gaan wandelen. Niet omdat ik dat fysiek niet kan, maar geestelijk trek ik dat niet. Niet zozeer het wandelen zelf, of de hondjes, maar vooral de andere mensen die ik dan tegenkom. Ze willen praten, de honden aaien, of ze hebben zelf een hond en dan ‘moeten de hondjes even snuffelen’ (echt zo’n idiote redenering…vragen om ruzie als je het mij vraagt).

Enfin, al die interacties maken het wandelen met de honden voor mij echt zeer energieverspillend, dus ik heb het 12 jaar maar mondjesmaat gedaan. Maar sinds ik twee weken geleden met project Tuin ben begonnen (de hele tuin is opnieuw ingedeeld), heb ik het hondentoilet laten betegelen. En nu moet ik dus elke dag de honden uitlaten. Heel normaal, zou je denken, dat doen mensen met honden nou eenmaal. Maar ik heb al twee weken zo weinig energie, omdat ik al mijn beschikbare energie moet besteden aan het buiten de deur gaan met de honden. Ik loop echt op mijn tandvlees.

Maar goed, ik houd vol, ik ben erg blij met mijn nieuwe tuin, dus ik hoop dat ik er na 12 jaar toch aan kan wennen dat het zo hoort, de hondjes uitlaten. Maar dit is voor mij dus ook autisme: alles buitenshuis kost energie. Was getekend: de kluizenaar (mijn bijnaam in de familie)

hondjes chill

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Wandelen met de hondjes

  1. Mirjam says:

    Herkenbaar! Daarom loop ik graag in de regen of vroeg in de ochtend, want dan zijn er niet veel mensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s