Nieuwe dingen doen…of eigenlijk oude dingen opnieuw doen: Coach Ann is back!*

Begin dit jaar gebeurden er een paar dingen tegelijkertijd. Ik kreeg een verzoek om samen te werken aan een boek over ondernemersvaardigheden en ondernemen als vertaler. Ik bedacht dat de tuin aan een opknapbeurt toe was. En ik vond het zonde om de kantoorruimte achter in mijn tuin te gebruiken als opslagruimte voor mijn rotzooi.

Toevallig sprak ik vlak daarna iemand die mij nog kende uit mijn tijd als coach bij Weightwatchers en ze vertelde me hoe leuk ik dat altijd deed, met veel passie en inzet.

En toen was het alsof er allerlei puzzelstukjes in elkaar vielen… ineens kreeg ik een idee: ik ga in de kantoorruimte cursussen geven over iets waar ik zelf heel veel over weet, namelijk het ondernemen als vertaler.

En dus regelde ik dat de tuin werd aangepakt, schreef ik een handboek voor de cursus, verbouwde ik (liet ik doen) de kantoorruimte en maakte ik reclame voor mezelf op internet. Ik nam geen vakantie, maar besteedde mijn tijd aan het voorbereiden van de cursussen. En telkens was ik versteld van het feit dat ik de spanning en de stress goed aan kon. Want daar ben ik toch altijd bang voor: dat ik de stress niet goed kan verwerken en dus een terugval krijg naar pre-diagnosetijd. En als gevolg daarvan overspannen raak en niet meer goed kan functioneren. Maar gelukkig, ik ben in de afgelopen 8 jaar voldoende veranderd en heb zo veel geleerd over stressmanagement bij mezelf dat alles vlotjes verliep. Niet dat ik helemaal geen spanning had hoor… ergens in dit hele proces heb ik ook nog een migraineaanval van een week gehad en ik heb her en der wat afspraken moeten afzeggen als ik het niet meer trok, dus er waren wel een paar hobbeltjes.

En toen was het zo ver: 14 september was de eerste cursusdag. Ik had vier cursisten, stuk voor stuk lieve, fijne mensen die serieus aan de slag wilden gaan. Ik heb ze overspoeld met alles wat ik wist en het voelde zo fijn om weer mensen te begeleiden! Wat heb ik dat toch gemist, het cursussen geven. Bij de Weightwatchers gaf ik minstens twee, maar meestal vier cursussen per week en dat was echt zo uitdagend. Die kick, die kreeg ik dit keer weer, maar eigenlijk nog veel meer omdat dit ook nog eens een onderwerp (ondernemen) waar ik zelf al ruim 20 jaar informatie over heb vergaard.

Gisteren was de derde en laatste cursusdag voor de eerste lichting. Zij vonden het gaaf, ik vond het gaaf en ik ben zo benieuwd hoe het ze nu verder zal vergaan… ik hoop dat ze echt supersuccesvol gaan zijn, dat verdienen ze! En ik heb inmiddels de nieuwe data en de nieuwe opzet van de cursus al af…ik ga hier zeker mee door! Op 23 november geef ik een eendaagse cursus, en in februari gaat de tweedaagse cursus weer van start. Ik ben inmiddels bezig met het uitbreiden van de cursus, zodat het ook geschikt is voor mensen die in een ander vak als zzp’er aan de slag willen gaan. En ik wil graag een cursus ontwikkelen speciaal voor mensen met autisme en adhd, omdat die ondernemers de dingen vaak toch wat anders aanpakken dan mensen zonder autisme/adhd.

Kortom… ik ben blij dat ik de stap (stappen) heb genomen en iets nieuws ben gaan doen. En me niet door allerlei beren op de weg heb laten tegenhouden! Kom maar op met die nieuwe uitdagingen!

* Coach AnnHolland was mijn nickname toen ik voor Weighwatchers veel op hun forum was om vragen te beantwoorden en mensen te coachen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Nieuwe dingen doen…of eigenlijk oude dingen opnieuw doen: Coach Ann is back!*

  1. Anne-Marie Dewachter says:

    Petje af, hoor Anouschka! De mensen die door jou op weg gezet worden hebben een grote voorsprong. Naast al die nieuwe dingen ook nog vertalen en een groep in het gareel houden, echt chapeau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s