About Aspienouschka

Over Anouschka 

Ik ben dol op schrijven, en de mensen die mijn schrijfsels lezen, vinden ook dat het best fijn te lezen is. Op social media en in blogs heb ik in de loop der jaren veel geschreven over mijn autisme (Asperger) en over hoe ik het leven ervaar. Ik denk vaak radicaal anders over bepaalde dingen, en ik heb gemerkt dat ouders van opgroeiende kinderen met een ASS vaak meer inzicht kunnen krijgen in de belevingswereld van hun kinderen door het lezen van mijn stukjes. Daarom wil ik mijn schrijfsels graag onder de ogen van meer ouders en geïnteresseerden brengen. De dingen die ik in mijn stukjes omschrijf, zijn zoals ik ze waarneem. Het is dus niet de absolute waarheid, of de manier waarop alle autisten over iets denken, maar het is wel mijn waarheid.

Zelfs na twee diagnosetrajecten, waarbij toch echt onomstotelijk is komen vast te staan dat ik autist ben, kan ik soms nog wel eens twijfelen. Of niet echt twijfelen, maar de beeldvorming in de media over autisme is soms zo anders dan hoe autisme zich bij mij, een vrouw van middelbare leeftijd, manifesteert, dat het moeilijk is om daar herkenning te vinden. Ik herken me niet in het autisme van Kees Momma and Rainman, ik herken me nauwelijk in de boeken van Myrthe van der Meer. In de media zie je zo vaak de extreme gevallen, de schrijnende gevallen ook. Maar er zijn ook normale autisten, met een baan, met een huis een hypotheek, met een gezin. En ook die leveren strijd, tegen zichzelf en tegen de buitenwereld, maar dat is gewoon veel minder zichtbaar. Dat maakt niet dat we, omdat we niet hard roepen en extreem gedrag vertonen, er niet zijn!

Dus hier is het dan: mijn blog over een vrouw van midden veertig, met een bedrijf, een hypotheek, twee honden en een caravan om mee op vakantie te gaan. En met Asperger, of zoals dat tegenwoordig heet ‘een autismespectrumstoornis.’

4 Responses to About Aspienouschka

 1. Matty Jonkers says:

  very nice to read your hypnosis-story .My sun also has Asperger and he had been bullied as well when he was in school…after basic school he went to a special school for children with various ehh disorders but there also it was hard for him to make friends or have social contacts .Now he is 19 and it is difficult to make him move and do things like working or learning and to start social life, he is very intelligent and social…maybe he also can be helped by Paul . Thanks and succes !

  • nouske1971 says:

   Hoi Matty, thank you for reading my story. Paul can really do a lot for people… For the social life, maybe you can check out , this is an organisation that organizes drinks and activities, also in Eindhoven, for people with Aspergers and autism. It’s nice to meet other people like us!

 2. Hallo Anouschka. Misschien is het een idee om de mogelijkheid in te schakelen om je blog te volgen? Dan hoef ik geen nieuwe post meer van je te missen, omdat ik dan per email een melding krijg.
  Alvast de beste wensen voor 2017!

  • nouske1971 says:

   Ik kreeg net een melding dat jij mijn blog volgt, dus dan krijg je automatisch bericht als er een nieuw bericht wordt gepost, geloof ik… Jij ook alvast de beste wensen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s